O projektu

Cilj projekta

Realizacijom ovog projekta razminirat će se sve poljoprivredne površine Brodsko - posavske županije. Na dan 04. 09. 2015. godine Brodsko - posavska županija ima 5,85 km2 minski sumnjivog prostora.

Temeljem Plana humanitarnog razminiranja za 2015. godinu Brodsko - posavska županija u potpunosti će se osloboditi minske opasnosti.

O projektu

Projekt „Razminiranje poljoprivrednog zemljišta“ iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republike Hrvatske. Najviši iznos prihvatljivih troškova je prema Odluci o prihvatljivosti projekta provedbenog tijela 6.764.129,06 kn, a vrijednost troškova razminiranja prema provedenoj javnoj nabavi iznosi 4.501.481,25 kn.

 

PREDMET PROJEKTA: Pretraživanje i razminiranje poljoprivrednih površina i okućnica na području naselja Trnava, Mašićka Šagovina, Žuberkovac i Širinci

 
SVRHA PRETRAŽIVANJA I RAZMINIRANJA: Radovi pretraživanja i razminiranja, provode se kako bi se vlasnicima okućnica i poljoprivrednih površina omogućilo gospodarenje svojom imovinom i nastavak poljoprivredne proizvodnje.
 
STRUKTURA POVRŠINE: Obuhvaća poljoprivredne površine, poljske putove i okućnice na 96,13 % projektne površine, ostatak 3,87 % su nepoljoprivredne površine odnosno šumsko zemljište, prosjeke i vodotoci.
 
Poveznice: